torsdag 14 april 2011

vanliga träningsmyter del 1

Det finns så mycket att läsa om träning och vad som är bra respektive dåligt gällande detta. Det slås hål på myter och det kommer nya teorier. Här är iallafall några vanliga träningsmyter som jag tänkte nysta upp. Om någon har en annan teori får ni gärna ge er synpunkt på det! :)

Får man inte träningsvärk har träningen inte gett något. Falskt.Tränar man mycket och regelbundet får man sällan träningsvärk. Värken får man i stort sett om man tränat fel eller gjort ansträngande övningar som kroppen inte är van vid.

Du kan punktförbränna bort fett. Falskt.En vanlig missuppfattning är att om man kör massa situps så försvinner fettet på magen. Du kommer ju träna upp magen men fettet tas från fettdepåerna i kroppen oavsett var de sitter. Tränar man magen enbart med situps så får man ju givetvis starkare magmuskler men dessa kommer inte heller att synas lika bra om man inte förbränner fett.

Äter du efter klockan 18 går du upp i vikt. Falskt. Såvida man äter hälsosamt (många upplever ju sötsug om kvällarna som man måste försöka motarbeta) är det ingen fara med att äta senare på kvällen. Ämnesomsättningen förändras väldigt lite under vaken tid. Om man dessutom skall träna på morgonen dagen efter är det viktigt att fylla på energiförrådet.

Inga kommentarer: